lunes, 2 de mayo de 2016

La Salomon Run Bcn vat el rècord en participació

Més de 2000 persones s'han apuntat a la 3a edició de la cursa urbana que recorre la muntanya de Montjuïc.

CARME CANO

Aquest diumenge s’ha celebrat a la ciutat comtal la tercera edició de la Salomon Run Barcelona, un nou concepte de cursa, l’Urban Trail, que permet gaudir, a amants de l’esport de tots els nivells, d’un recorregut que et posa en contacte amb la naturalesa mentre et condueix pels carrers de la ciutat i et fa travessar la muntanya, amb l’skyline de la ciutat com a teló de fons. 

Els participants al primer tram d'escales del recorregut. //©TodoRunners


Enrere queden els poc més de 700 participants que va reunir la primer edició celebrada fa tres anys: aquest cop, han sigut més de 2.000 els runners que no han volgut perdre’s l’oportunitat de descobrir els racons més emblemàtics de Montjuïc i una nova perspectiva de la ciutat mentre avançaven entre les pendents i escales de l’escenari escollit. 

Un escenari inmillorable
Les condicions i l’espai no podien ser millors. A les 9:30h, amb el sol tenyint de taronja la muntanya de Montjuïc i amb una temperatura primaverenca excel·lent que fregava els vint graus, corredors de diferents nivells i edats, però tots amb molta il·lusió, esperaven impacients vora les emblemàtiques fonts iniciar el repte de recórrer els 10 kilòmetres de circuit d’asfalt establerts, amb un final situat a 180 metres del nivell del mar.

Tot i que de primeres aquest desnivell pot semblar un problema, per als corredors, anar avançant en el recorregut passant per llocs tan emblemàtics com el Poble Espanyol i l'Estadi Olímpic fins al cim de la muntanya és un dels detalls que fa més atractiva aquesta cursa. Com comentava orgullós un participant veterà, l'Albert, en finalitzar la cursa, “és una joia poder contemplar la teva ciutat amb la satisfacció d’haver arribat al punt més alt i la sensació d’haver deixat enrere totes les preocupacions”. 

La fórmula innovadora de la cursa convenç i la diferencia de les multitudinàries però tradicionals curses celebrades a la ciutat com la Cursa del Corte Inglés. A més del ‘corpore sano’ s’ha de mantenir una ‘mens sana’ i la Salomon ofereix al seus participants aquestes possibilitats. Fer esport, superar-se un mateix i valorar els petits grans detalls que tenim a prop i dels quals podem ser testimonis, com el meravellós skyline de la capital catalana. “És una manera de descobrir l’encant de Barcelona, la seva gent, la seva art i el seu caliu mentre avances pels carrers i sents que t’apropes cada cop més al cel”, assegura una jove participant, la Carla, mentre amb els dits simula pujar unes escales.    

 
Per als participants, la recompensa no és obtenir una bona marca. El principal premi és fotografiar amb la mirada una nova perspectiva de la ciutat mentre fan allò que els agrada com és córrer. Tot això sense necessitat de ser un expert o fer una despesa econòmica gran; tan sols aprofitant les oportunitats i afrontar-les amb il·lusió i motivació

No hay comentarios:

Publicar un comentario